Babajavítás alap eszközei

Az alábbi képeken látható hogy milyen eszközökkel lehet antik babákat javítani - milyen eszközök kellenek az antik babák gumizásához, ujak pótlásához, valamint festéshez. Az alábbi képen látható milyen eszközökkel szoktam dolgozni.

fullsizerender.jpg

A fogók nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy akár gömbcsuklós akár klasszikus 5 részes babatestet gumizzunk. Az első kettő leselejtezett kórházi fogó a vateráról, a kisebb pedig amit Amerikából rendeltem a babajavító készletben évekkel ezelött.

fullsizerender_1.jpg

Mindig használok a csiszolásnál és takarításnál maszkot és gumikesztyűt. A csípőfogó alkalmas a régi drót elvágására valamint az új drót kezelésére. Vékony dróttal szoktam a gumit elkötni. A jobb oldalon lévő speciális fogó és hozzá tartozó hajlított vastagabb drót pedig vastag guminal használható elkötéskor - szinten Amerikából van. Sokkal de sokkal gyorsabban lehet rögzíteni a gumit ha megfelelő a vastagsága.

fullsizerender_2.jpg

A pótláshoz kész papírmassé port használok valamint modelmasszát (gyurma) ami levegőn szárad.

fullsizerender_3.jpg

Csiszolópapír kell a papírmassé előkészítéshez valamint az ujjak formázásához. Ragasztó szükséges ha rögzíteni kell a parókát. Parafát a szem súllya alá szoktam tenni. Ecset és akrilfesték pedig a megfelelő szín alakításához szükséges.

fullsizerender_4.jpg

 

Paróka, valamint gumi és paróka alá való papírfejfedő nélkülözhetetlen.

fullsizerenderver.jpg