Antik baba vásárlása az ebay-en, avagy mire ügyeljünk vásárlásnál I.

Az alábbi bejegyzés születése összefügg azzal hogy a vaterán az angol ebay-ről való babák bukkantak fel, többszörös áron. Ha vásárolni akarunk olcsóbb ha közvetlenül onnan vesszük a terméket.

Lássuk a példákat, a font jelenleg 370 forinton áll (MNB középárfolyam). Látható az árkülönbözet, de az is hogy a magyar eladó pontatlanul irja le a babát. Érdemes megnézni mivel még újra sem fotozta őket.

A Steiner baba 24,1 font volt ehhez jön még szállitás ami 15,05 font , ami összesen 14485 forint, a vaterán pedig 34990 forintért árulják. A Cuno Otto babánál hasonló a helyzet. A vaterán még van két hasonló árréssel való baba.

Az ebay több nyelven elérhető, mely országokhoz kapcsolódik. Személy szerint leggyakrabban az amerikai és angol oldalakat használom mivel angolul beszélek. Alap ismereteim vannak németből, olasz nyelvből és franciául vagyis ezeket az oldalakat is nézem.

Amerikai: ebay.com (számolnunk kell a vámmal)

Angol: ebay.co.uk

Német: ebay.de

Francia: ebay.fr

Vannak eladók akik csak a saját országuk ebayen árulnak, viszont vannak olyan eladók akik internatinal seller-ek vagyis nemzetközi eladók és emiatt a termékeik megjelennek az angol oldalon is noha pl az eladó amerikai. Ami nagyon fontos, mindig kérdezzük meg és ellenőrizzük hogy az eladó szállit-e hazánkba.

A ebayen csak akkor vásárolhatunk ha regisztrálunk, viszont nézelődni, tanulni, adatokat gyűjteni ingyen és minden fajta regisztráció nélkül megtehetjük.

A képen látható hogy a keresőbe beirtam az Armand Marseille szót, kategóriában pedig a Dolls and Bears-t választottam ki.

Alapvetően a keresőbe beirhatjuk amit keresünk. Baba gyártó, esetleg testrészt is beirhatunk. A találatokat lehet rendezni, lejárat szerint, ár szerint.

Keresőszavak lehetnek:

antique dolls (antik babák), antique doll bodies (antik baba test), composition dolls (kompozit babák), wig (paróka), head (fej), 

Következő alkalommal a másik nyelveken való keresőszavakat osztom meg.