Vintage amerikai Valentine Ballerina baba 1950

A baba ősszel került hozzám, tulajdonosa a nagybácsitól kapta aki Amerikából küldte. A hirdetésben jól volt a kora és a származása is megadva. Első gondolatom az volt hogy egy Ideal Revlon babát látok viszont a tarkóján lévő jelzés nem ezt tükrözte. Az interneten az alábbi oldalak segithetnek számunkra azonositani a babát. Katt ide, én is segitséget kértem és kaptam Deanna-tól. A régi katalóguskép szintén innen van.

valtina.jpg

A cég az 1950-es években alakult, kezdetben kemény műanyag (hard plastic) illetve vinyl babákat gyártottak John Landers vezetésével aki később a Debbie Toy Companyt alapitott társával.

A cég legpopulárisabb babája a ballerinák voltak, amiket katalógusokon keresztül árultak. forras A babákat különböző méretben gyártották, ez a méretjelölés a tarkójukon látható.Méretek, 10,5  (VW11) valamint  13-15 (általában jelöletlenek) és 18 (VW16) inch illetve 20. Jelölésük pedig ahol van a zárójelben látható.A baba csuklós testtel rendelkezik, élethűen lehet vele a ballerina mozdulatait játszani. A nálam lévő baba egy 18 inches. Sajnos a jelzésről nem sikerült jó képet csinálnom.

img_9152.JPG

A baba nagyon szép állapotban van, vigyáztak rá játék közben Két szett ruhával, extra magassarkúval és ékszerekkel érkezett hozzám, Egyedül tisztitani kellet valamint ruháit kimosni.

img_9150.JPG

 

 Felöltözve nagyon bájos.

img_9151.JPG