Ideal Patti Playpal - Karola 1960

Karola Pécsről érkezett hozzám a két ünnep között. Tulajdonosa volt olyan kedves hogy felhozza nekem. Karola nem antik baba hanem vintage. Amerikában gyártotta a Ideal Toy Company. A cég 1906-ban alakult Ideal Novelty and Toy Company néven. 1938-ban a neve  Ideal Toy Company-ra változott.  A Bababolond blogon több Ideal babát is találhatunk. 

Az Ideal Patti Playpal baba nagyon népszerű volt,  ha szeretnénk megnézni a TV reklámját 1961-ből itt meg lehet tenni. Tapasztalatom szerint a baba hatalmas (91 cm) könnyű de nehezen tudom elképzelni hogy a gyerekek szerették. A hölgy aki a nagynénjétől kapta Amerikából ugyanez volt a véleménye. A baba inkább csak szobadisz volt. A baba nagyon szép állapotban megmaradt, ruhái korhűek de nem ezek az eredeti gyártói ruhák. Ezeket a ruhákat pluszban kapta a babával és mind minőségi darabok és az Ötödik sugáruton lévű Saks Áruházból vannak.img_8188.JPGA baba jelzett, Ideal illetve a G35 jelzése van ami az inchben lévő magasságára utal.

A babát le kellett takaritani, haját megmosni és megfésülni valamint ujra kellett gumizni. A legnagyobb munka a hajának a kifésülése volt. Haja dús és barna.

Az első két képen látható hogy koszos volt valamint a haja is kócos volt. Kizárólag feküdni tudott mivel gumizása szétesett. Az alsó képeken összegumizva és tiszta arccal láthatjuk.
img_8071.JPG

 Az alábbi képeken a gumizás elötti állapotok valamint a gumizás menete látható. Sokkal könnyebb összerakni mint egy antik babát.img_8049.JPGimg_8055.JPG

img_8050.JPG

img_8054.JPG

 A végeredmény pedig itt látható.

img_8189.JPG

img_8190.JPG